Kontakt os

Mosfjerning i Vejle og omegn

Forlæng stråtagets levetid med mosfjerning

Mosfjerning er til dig der døjer med mos på stråtaget. Vi udfører i ofte mosfjerning i Vejle såvel som Haderslev, Kolding og Fredericia. Vi kører dog gerne længere, så tøv ikke med at kontakte os.

Mos forekommer ofte mest på nordsiden af ståtaget. Dette skyldes, at der kommer mindst sol på denne side. For meget mos kan få taget til at forælde for tidligt. Det kan derfor være en god idé, at få lavet en mosfjerning. Her klippes mosset af og eventuelt sprøjtet med Ecostyle.

Det er forskelligt fra tag til tag, hvordan man skal behandle det og foretage mosfjerning, og her skal man tage forbehold for, om det er syet eller skruet på, og hvor slidt stråtaget er. Man kigger også på tagets alder, og derfor skal taget altid vurderes, så det får den rigtige behandling.

Trænger taget til en reparation eller brandsikring, så klarer vi også den.

Eksempel på udført mosfjerning: Mosset klippes af stråtaget, så tagoverfladen bliver fin og ren. Derefter sprøjtes det med Ecostyle, som arbejder sig ned og slår mossets rødder ihjel.

Det er vigtigt at fjerne mos fra dit stråtag

Vidste du, at mos fastholder fugten? Det lyder måske uskyldigt, men hvis du ønsker at have glæde af dit stråtag i mange år, er det vigtigt, du får bekæmpet alt mos, så dit tag kan tørre.

Når fugten fastholdes, resulterer det nemlig i, at rørene ikke kan tørre ordentligt. Mosset gror og dermed kan luften ikke cirkulere ordentligt imellem de enkelte rør, som udgør taget, hvilket betyder, at mos, alger og andre mikroorganismer holder en ødelæggende fest i takt med at fugten når dybere og dybere ind i lagene.

Mos kan få tage til at forælde

Som nævnt kan mos og alger være med til at ødelægge dit stråtag. Mosfjerningen og algebehandlinger får derfor dit tag til at leve længere, da vi fjerner mosrødder og eliminerer algerne og alle sporer.

Efter behandlingen vil du opleve, at strå- og tagrør fremstår med en flot gullig farve, der minder om den på et nylagt stråtag. Vi hjælper dig altså ikke bare med at få et sundere tag, men behandler det også, så det fremstår nyere, flottere og rent.

Da vi arbejder med et naturmateriale og respekterer miljøet, anvender vi Ecostyle, når vi arbejder på dit tag. Det er et materiale godkendt af Miljøstyrelsen. Mosfjerning er essentielt, hvis du ønsker at holde dit stråtag sundt og sikre lang levetid – derfor anbefaler vi, du er opmærksom på tagets tilstand og får kontrolleret det løbende.

Kontakt Stråtækker Jacob Enemark(+45) 30826470 for at høre mere!

Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer? Benyt dig af formularen, og vi vil vende tilbage til dig hurtigst muligt.